Je bekijkt nu Zo wordt vliegen met jonge kinderen een stuk prettiger

Zo wordt vliegen met jonge kinderen een stuk prettiger

Er is bijna niemand die echt staat te springen om te vliegen met jonge kinderen. Het is altijd maar afwachten hoe ze reageren op de vlucht. Krijgen ze last van de oren? Willen ze niet stil blijven zitten? Lukt het niet om ze uren achtereen te vermaken? Direct bestaat de angst dat je kind begint te huilen en dat je buurman je een boze blik toewerpt. Vliegen met jonge kinderen? Jou niet gezien. 

Soms heb je echter geen keus. Bijvoorbeeld omdat je zo graag naar die ene mooie locatie wilt, maar rijden geen optie is. Curacao met kinderen is bijvoorbeeld een absolute droom. Maar rijden naar Curaçao wordt lastig. Wat doe je dan? Afzien? Welnee! Vliegen met jonge kinderen hoeft echt geen ramp te zijn. Met behulp van de volgende tips wordt het gegarandeerd een stuk prettiger. 

Zo wordt vliegen met jonge kinderen een stuk prettiger

Bouw het rustig op

Is het jouw ultieme droom om inderdaad een vliegreis van 12 tot misschien wel 24 uur te maken? Dan is het goed om eerst alvast wat ‘testrondjes’ te maken. Je kind laten wennen aan het vliegtuig. Te zien hoe hij reageert en wat wel of juist niet helpt. Met kinder in Mallorca zit je altijd goed. Er is een mooie boulevard, veel kindvriendelijke hotels en vaak heel aangenaam weer. Bovendien is het een relatief korte vlucht. Dit kan dan ook een perfecte testvlucht zijn. Doe het rustig aan. Stap niet direct met je kind in een langdurige vlucht, maar bouw het langzaam op. Dan zul je merken dat jullie straks allemaal een stuk relaxter zijn. 

Let op de vliegtijden 

Wil je de reis boeken? Let dan zeker op de bijbehorende vluchttijden. Deze kunnen tussentijds nog wel veranderen. Het geeft dus geen garanties, maar in de meeste gevallen kom je toch wel weer in die richting uit. Idealiter kies je voor een tijd waarop je kind normaal gesproken slaapt. Zeker wanneer je kind ook eenvoudig op andere plekken slaapt. Weet je echter van je kind dat hij geen oog dicht doet als hij niet in bed ligt en daardoor juist erg huilerig kan worden? Kies er dan voor om overdag te vliegen. Een gunstige tijd doet vaak al wonderen. 

Nieuw speelgoed 

Maar hoe entertain je je kind zo’n lange tijd? Het is verstandig om voor de reis zelf wat kleine nieuwe speeltjes aan te schaffen. Als je kind wat ouder is, kun je denken aan een kleur- of spelletjesboek of spelletjes op de iPad. Je kunt ook zijn favoriete filmpjes thuis downloaden en op je telefoon zetten. Zo heeft hij iets om naar te kijken tijdens de vlucht. Een televisieliefhebber zal hier al snel uren zoet mee zijn. 

Merk je dat je kind slecht kan stilzitten? Voel je dan zeker niet bezwaard om op de momenten dat het mag even je stoel te verlaten en een stukje door het vliegtuig te lopen. De meeste medereizigers vinden het alleen maar heel gezellig en het scheelt een hoop gezeur en gehuil. Bovendien is het ook wel goed om even de benen te strekken.  

Zo wordt vliegen met jonge kinderen een stuk prettiger

Geef een reactie