Luchthaven Malaga en cultuurhistorische stad Malaga

Luchthaven Malaga, Aeropuerto de Malaga in het Spaans, is een belangrijk vliegveld dat op 8 kilometer afstand van de gelijknamige stad Malaga ligt. Het is gelegen aan de Costa del Sol, het kustgebied van Andalusië. Je weet het misschien wel, de Costa del Sol staat bekend om de heerlijke zon, zee en strandvakanties die je hier kan beleven.

Als je het strand een dagje wilt verruilen voor een stedelijk gebied hoef je niet ver te reizen voor wat meer avontuur. Malaga stad staat bekend als een stad met ontzettend veel cultuur en historie. In de architectuur van de gebouwen is nog goed de invloeden van de vroegere overheersers terug te zien. Onder andere de Romeinen, Carthagers en Visigoten hebben zo hun sporen in het gebied achtergelaten.

 

Van A naar B

Luchthaven Malaga is een vliegveld waar ontzettend veel Europese reizigers jaarlijks gebruik van maken. In totaal verwerkt Malaga Airport in 2019 naar verwachting rond de 19 miljoen reizigers. London Gatwick is hiervan de meest gebruikte connectie; veel Britten vinden jaarlijks hun weg naar de Costa del Sol via Malaga Airport.

Dit jaar is het vliegveld 100 jaar in gebruik en is het daarmee één van de oudste vliegvelden van Spanje. Over de decennia heen is Luchthaven Malaga altijd in ontwikkeling geweest en maakt het de laatste jaren een gestage groei door. In 10 jaar tijd is het aantal verwerkte reizigers per jaar namelijk met ruim 7 miljoen gestegen.

 

Parkeren op Vliegveld Malaga?

Luchthaven Malaga heeft enorm veel opties als het gaat om het parkeren van je auto. Allereerst is er de algemene parkeerservice. Hierbij staat je auto op 2 minuten loopafstand van de vertrekhal in een overdekte parkeerplaats. Een tweede optie is de Lang parkeren service. Je auto staat dan 5 minuten verderop en je kan gebruik maken van voordelige tarieven en een gratis shuttlebus naar- en van de luchthaven. Een derde en vierde optie zijn Eersteklas service en Express service.

Beide zijn gefocust op de meest snelle manier van parkeren en vertrekken. Bij VIP-parking zit de service van een valet inbegrepen en heb je het meeste comfort. Als laatste zijn er ook nog parkeeropties voor privévluchten en voor autoverhuurbedrijven. Kortom, als je met de auto bij Luchthaven Malaga aankomt heb je altijd te kiezen uit vele parkeeropties.