Airport Barcelona

In het Spaans wordt een vliegveld ook wel ‘Aeropuerto’ genoemd, en Airport Barcelona heeft de bijnaam ‘El Prat’. Het vliegveld ligt namelijk in de gemeente El Prat op ongeveer 15 kilometer afstand van de stad Barcelona. Barcelona is een populaire vakantiebestemming voor mensen die bijvoorbeeld een stedentrip doen. Ook is er genoeg strand in de buurt om een strandvakantie te houden en af en toe het stedelijk gebied te bezoeken.

Airport Barcelona is dan ook de ideale vliegbestemming om je vakantie te beginnen. Het vliegveld heeft twee Terminals (1&2) die een stukje van elkaar af liggen. Tussen de twee Terminals en naar parkeergebieden rijden er de hele dag door gratis shuttlebussen.

 

De ontwikkeling van Luchthaven Barcelona

Het vermoeden bestaat dat Luchthaven Barcelona stamt uit 1916. Tot 1948 werden er grote projecten opgezet om de twee Terminals en alles eromheen te bouwen. Na 1950 werden de meeste bestaande faciliteiten gemoderniseerd en uitgebreid. Dit is de techniek die het bedrijf vandaag de dag nog steeds met succes gebruikt om te kunnen blijven groeien.

In 1963 bereikte het vliegveld voor het eerst het aantal van 1 miljoen passagiers in één jaar. 55 Jaar later zit dit aantal al op het indrukwekkende getal van ruim 50 miljoen reizigers per jaar.

 

Parkeermogelijkheden bij Barcelona International Airport

Net zoals bij elk ander vliegveld zijn er bij Barcelona International Airport tal aan parkeeropties. De meest algemene optie is de normale parkeerservice. Dit is een gesloten garage waar je je auto kan parkeren als je bij Terminal 1 moet zijn en je betaalt per minuut. Ook bij Terminal 1 zijn er Eersteklas parkeren en Openlucht parkeren. Het Eersteklas parkeren wordt veelal gebruikt door mensen die lid zijn van het speciale member programma van Barcelona Airport.

Bij Terminal 2 is ook een normale parkeerservice waarbij je per minuut betaalt. Beide Terminals hebben een soort ‘kiss and ride’ parkeergelegenheid waar je iemand kan droppen of ophalen. Natuurlijk is er ook de mogelijkheid van Lang-parkeren en VIP-parkeren. Beide terminals hebben een speciale plekken voor motoren. Er is dus aan alles gedacht!