Luchthaven Alicante in het kort uitgelegd

Je reist binnenkort naar of via luchthaven Alicante en wilt zo goed mogelijk voorbereid zijn? Dan is het handig om alvast te weten wat je van dit vliegveld kunt verwachten wat betreft de faciliteiten en diensten. In dit artikel krijg je een overzicht over wat het vliegveld te bieden heeft, zodat jouw vakantie zo stressvrij en relaxed mogelijk verloopt.

 

Faciliteiten Alicante Airport

Luchthaven Alicante is een van de drukste vliegvelden in Spanje en heeft daarom ook veel te bieden aan zijn reizigers. Wanneer je even bij wilt komen na jouw lange reis, is het mogelijk om dit te doen in de rustgevende lounge van het vliegveld. Terwijl je ontspant, kun jij uiteraard gebruik maken van het WiFi netwerk van het vliegveld. Ben jij niet zo van het stilzitten en wil je liever iets ondernemen? Dan kun jij bijvoorbeeld belastingvrij winkelen in de duty-free shop. Heb jij honger of wil je even ergens iets gaan drinken? Dat kan in een van de vele restaurants of cafetaria’s van luchthaven Alicante.

 

Diensten vliegveld Alicante

Wanneer jij vanuit luchthaven Alicante wilt vertrekken richting jouw vakantieverblijf, kan dit op verschillende manieren: huur een auto, neem een taxi of ga met het openbaar vervoer! Op het vliegveld zijn talloze mogelijkheden om een auto voordelig te huren, dankzij een grote variatie aan maatschappijen. Wil jij liever niet zelf rijden, kun jij natuurlijk ook een taxichauffeur benaderen om je naar jouw eindbestemming te brengen. Een derde optie is om met het openbaar vervoer te gaan.

Vanuit luchthaven Alicante vertrekt elke 20 minuten een bus in richting centrum Alicante. Jouw kaartje koop je gewoon bij de chauffeur wanneer jij de bus binnenstapt. Mocht je vanuit het vliegveld naar Benidorm willen reizen, kun je elk uur een bus nemen. Deze busreis duurt een klein uurtje en jouw ticket kun jij zowel bij de buschauffeur als online kopen.